piletina u senfu i medu

Pileće šnicle u aromatičnom sosu od senfa i meda

Ne znam da li i vi, ali ja volim ovaj klasični spoj meda i senfa u raznim jelima. A pogotovo u ulozi aromatičnog i dobro začinjenog sosa za piletinu. Na taj način dobijamo još jednu ukusnu, inovativnu ideju za ručak kada je pileće meso u pitanju. Ukoliko niste sigurni da li vam se dopada spoj slatkog i slanog možda će vam ovo jelo promeniti mišljenje? Probajte ovaj recept za pileće šnicle u sosu i uverite se sami!

senf med piletina

SASTOJCI:
(2-3 porcije)

pileće šnicle – oko 450g
crni luk – 1 komad
pavlaka za kuvanje – oko 200ml
senf – 2 pune kašike
med – 2 pune kašike
sok od limuna – 1 kašika
so, biber, majoran
maslac – 1 kašika
maslinovo ulje

za marinadu piletine:
so, biber, slatka paprika, beli luk

PRIPREMA:

  1. Šnicle čistimo (ukoliko imamo file u komadu onda sečemo na šnicle), utrljavamo začine, malo ulja i ostavljamo ih u frižideru da se mariniraju par sati.
  2. Crni luk sitno seckamo. Na tiganju zagrejemo malo ulja pa pečemo šnicle sa obe strane dok se ne zarumene. Pečene šnicle sklanjamo na tanjir pored.
  3. Ubacujemo maslac na isti tiganj i kada se otopi dodajemo crni luk. Pržimo ga uz mešanje sve dok ne dobije zlatnu boju. Sipamo pavlaku, a kada provri dodajemo med, senf i limunov sok pa smanjujemo vatru. Dodajemo začine, sve dobro promešamo pa šnicle ubacujemo nazad u sos da se krčkaju desetak minuta.
  4. Serviramo uz omiljeni prilog (kod mene je to pečeni krompir).

Da li volite spoj slatkog i slanog?

piletina u medu i senfu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.