pileci filei

Pileći filei sa mocarelom i sušenim paradajzom

Punjeni pileći filei pečeni u rerni su interesantna, zdrava i pre svega ekspresna ideja za ručak. Meso pripremljeno na taj način neće biti suvo, a dodaci u vidu sira i sušenog paradajza će ga pretvoriti od običnog jela u nešto posebno. Idealan obrok tokom radnih dana ili kada nemamo mnogo vremena za pripremanje klope u kuhiinji, a dosadila su nam klasična izdanja belog mesa.

piletina s susenim paradajzom i mocarelom

SASTOJCI:
(2 porcije)

pileći filei – 2 komada
sušeni paradajz u ulju – oko 4 komada
mocarela (bela) – 150g
maslinovo ulje
so, biber, sušeni beli luk, bosiljak

PRIPREMA:

  1. Na očišćenom belom mesu pravimo rezove po kosini na svakih 1-2cm. Nakon toga utrljamo u njega začine i maslinovo ulje pa ostavljamo da se izmarinira minimum pola sata u frižideru.
  2. Mocarelu procedimo pa sečemo. Sušeni paradajz seckamo na trakice. Zamarinirano meso stavljamo u vatrostalnu posudu. Među rezove stavljamo mocarelu i paradajz. Dodajemo još malo maslinovog ulja preko filea.
  3. Pečemo u rerni na 180 stepeni 20 minuta. Nakon toga pojačamo temperaturu do 200 stepeni i pečemo još 15-20 minuta (u zavisnosti od veličine filea) da se meso blago zarumeni. Nemojte brinuti što će se pojaviti višak vode tokom pečenja, to je normalno kada koristimo belu mocarelu.

Serviramo uz pečene krompiriće ili neki drugi prilog.

belo meso sa mocarelom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.