kineska supa

Kineska pileća supa sa pirinčanim nudlama

Izuzetno aromatična supa na azijski način sa piletinom, povrćem, kokosovim mlekom i pirinčanim nudlama. Ova supa je odličan predlog za sve ljubitelje azijskih i orijentalnih ukusa. Ova interesantna promena svakodnevnim čorbama se priprema brzo i jednostavno i ima super ukus!

kineske nudle

SASTOJCI:
(2-3 porcije)

pileći file – 1 komad
pirinčane nudle – 80-100g
šargarepa – 1 komad
praziluk – 1 komad
mladi luk – 1 komad
beli luk – 3-4 čena
sveži đumbir – komad 4-5cm
supa/bujon – 750ml
kokosovo mleko (iz konzerve) – 100ml
limunov sok – 2-3 kašike
riblji sos – 3 kašike
slatki čili sos – 3 kašike
čili u ljuspicama ili sveži
so, biber

PRIPREMA:

  1. Sipamo supu (bujon) u šerpu da se zagreva.
  2. Šargarepu ljuštimo i zatim sečemo na tanke komadiće (veličine šibica). Praziluk seckamo na kolutiće. Beli luk i đumbir ljuštimo pa rendamo na sitna okca u činijicu. Belo meso sečemo na trakice zatim solimo, biberimo i ostavljamo sa strane.
  3. Na tiganj dodajemo malo ulja i kada se zagreje ubacujemo praziluk i šargarepu. Pržimo uz mešanje par minuta. Povrće pomeramo sa strane, dodajemo još ulja (oko 1 kašike) zatim ubacujemo beli luk sa đumbirom. Nakon toga sve promešamo i pečemo koji minut pa ubacujemo u topli bujon ili supu.
  4. Na ovoj etapi u supu sipamo limunov sok, slatki čili i riblji sos. Kada supa provri ubacujemo piletinu, preklapamo šerpu i kuvamo još 15 minuta na tihoj vatri.
  5. U međuvremenu kuvamo pirinčane nudle prema uputstvu proizvođača.
  6. Kada prođe 15 minuta otkako smo preklopili šerpu, skidamo poklopac i dodajemo kokosovo mleko, iseckani mladi luk i čili. Supu serviramo uz nudle.

Ova supa kao i svaka druga supa, čorba i potaž sa ovog bloga je pripremljena na bazi bujona od mojih kocki. Recept za kocke se nalazi ovde.

 kineska pileca supa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.